Закарпаття — проти угоди про реадмісію

15 квітня у Мукачеві Закарпатська обласна організація ВО „Свобода” проведе акцію проти нелегальної міграції. Символічна хода проїздною частиною міста від пам`ятника Т.Г.Шевченка до центральної ратуші розпочнеться о 14.00 годині.
Орієнтовна кількість учасників заходу — 150 чоловік, приблизна тривалість —півтори години.
Як відомо, Закарпаття є основним українським коридором для нелегальної міграції. Після Закриття пункту тимчасового утримання нелегалів поблизу села Павшино Мукачівського району, минулоріч уряд задумав спорудити подібний захід у селі Дерцен на тій же Мукачівщині. Закарпатська обласна організація ВО „Свобода” засуджує такі дії і виступає проти організації на території області такого розсадника хвороб та інфекцій.
«Через навалу чужоземців ми ризикуємо загинути фізично, занепасти культурно, духовно, морально, розчинитися як етнос генетично», — каже організатор акції та заступник голови Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Петро Орішко.
Трьома основними вимогами організаторів акції є негайне розірвання угоди про реадмісію із Європейським Союзом. Згідно з угодою, з 1-го січня в Україну із ЄС відправлятимуть всіх нелегалів. Друге – це новий Закон України «Про громадянство», який би унеможливив прийняття нелегалами українського громадянства. І третє – перекриття каналів нелегальної міграції, яка йде в Україну.
Для довідки: Сьогодні на відправку на батьківщину одного нелегала Україна витрачає близько 1000 долларів. Разом з тим, щороку провадимо близько 100 тисяч таких «гостей».
Бажаючим приєднатись до акції, телефонувати за номером:  099-734-01-99.       
Прес-служба Закарпатської Обласної Організації  ВО „Свобода”