15 квітня у Львові — Всеукраїнська конференція “Воєнна історія Галичини та Закарпаття”

Завтра, 15 квітня, о 9.00 у Львові, у клубі Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного (вул. Гвардійська, 32), відбудеться урочисте відкриття Всеукраїнської наукової військово-історичної конференції “Воєнна історія Галичини та Закарпаття”.
Мета заходу – розповісти про минуле та сучасне регіону, залучити до вивчення його воєнної історії провідних дослідників країни. Враховуючи виняткову роль історії регіону у розвитку вітчизняної військової науки, конференція у Львові має загальнодержавне значення. Вона сприятиме відродженню, розвитку та популяризації воєнно-історичної науки в Україні.
Захід проводиться за ініціативи Національного військово-історичного музею України, де генеральним директором кандидат історичних наук полковник Віктор Карпов, під егідою Міністерства оборони України. Співорганізаторами виступили  Академія Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, Львівський історичний музей, Державне підприємство “Укроборонсервіс”.
У Всеукраїнській науковій військово-історичний конференції “Воєнна історія Галичини та Закарпаття” візьмуть участь провідні фахівці Збройних Сил України, представники науково-дослідних, вищих навчальних та культурно-просвітницьких закладів, відомі вчені, викладачі провідних вузів, дослідники військової історії та інші спеціалісти.
В ході конференції будуть обговорюватися питання щодо існуючих досліджень воєнної історії Галичини та Закарпаття, відомих військових та політичних діячів регіону, воєнних конфліктів та бойових дій з найдавніших часів до новітнього часу, історії військових обладунків, озброєння та техніки тощо.
До участі у конференції запрошуються усі, хто цікавиться воєнною історією краю та його сьогоденням.
За матеріалами конференції буде виданий збірник, який стане важливим джерелом інформації і поштовхом для майбутніх досліджень науковців.
Зустріч журналістів, які бажають висвітлити відкриття Всеукраїнської наукової військово-історичної конференції “Воєнна історія Галичини та Закарпаття”, 15 квітня о 8.45 на КПП №1 Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного за адресою: м. Львів, вул. Гвардійська, 32.
Довідки за телефонами: (067) 811-10-02 – підполковник Фтемов Юрій Олександрович та (044) 501-29-18 – Національний військово-історичний музей України. Е-mаіl: mil_muz@ukr.net.
Міністерство оборони України