На Закарпатті ліквідований підпільний колл-центр, в якому нелегально працювало 70 осіб

У місті Берегово (Закарпатська область) виявили підпільний колл-центр, в якому нелегально працювало 70 осіб. Про це журналістам в Ужгороді у вівторок, 13 квітня, розповів перший заступник голови ДПА у Закарпатській області – начальник управління податкової міліції, полковник податкової міліції Гера Володимир Миколайович.
У результаті заходів, проведених працівниками  податкової міліції ДПА у Закарпатській області спільно з працівниками управління служби безпеки області  щодо виявлення незареєстрованої робочої сили, отримано оперативну інформацію про те, що приватний підприємець з Берегівщини організував діяльність колл-центру з використанням найманих працівників без укладання трудових угод, не сплачуючи до бюджету відповідні суми податків.
Основна діяльність цього колл-центру була зорієнтована на обслуговування  клієнтів  однієї з  сусідніх прикордонних країн. Інформація для роботи центру надходила засобами мережі Інтернет.
Так, 09.04.2010р. працівники податкової міліції спільно з працівниками підрозділу оподаткування фізичних осіб Берегівської ОДПІ провели перевірку підприємця, в результаті якої виявлено, що він орендує у центрі м.Берегова приміщення площею майже 130кв.м і надає послуги у сфері консультування з питань комерційної діяльності, управління, інформатизації та маркетингу.
Для здійснення цієї діяльності  використовувалася наймана робоча сила 70 осіб, які працювали у дві зміни по 35 осіб. Орієнтовна  заробітна плата становила від 800 до 1500 гривень.  В переважній більшості  це студентська молодь, необізнана у трудовому законодавстві.
У результаті проведеного обстеження орендованого підприємцем приміщення було виявлено 60 робочих місць, обладнаних столами, комп’ютерами з навушниками та іншою гарнітурою, необхідною для здійснення такої діяльності. Всього в приміщенні було товарно-матеріальних цінностей на загальну суму майже 300тис.грн.
На даний час  в  результаті проведених заходів розпочато позапланову документальну перевірку «кмітливого» підприємця.
Управління податкової міліції та управління оподаткування фізичних осіб ДПА України у Закарпатській області