В Ужгороді у колишній греко-католицькій фарі освятили нову каплицю та ікони

В Ужгороді у парафії, що на Цегольні, було освячено тимчасову каплицю. Каплиця розташована у приміщенні колишнього фізкультурного диспансеру (а ще раніше це була фара греко-католицьких священиків цієї Преображенської парафії). Окрім самої каплиці було освячені також ікони, передані парафії Державною службою контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України.
Щоб здійснити освячення, у Страсну середу сюди прибув Преосвященний владика Мілан, який також відслужив святу Літургію папи Григорія Двоєслова, тобто Літургію Напередосвячених Дарів.
Адміністратор парафії протоієрей Василь Бушко та парафіани доклали  чималих зусиль, щоб уже до Пасхи перейти у нове приміщення, де б вірники могли більш чисельно знаходитися всередині, під дахом, відправляючи богослужіння у просторому та зручному приміщенні. Тут, зрештою, можна залишитися у теплі та спокої, аж поки будівництво нового храму не буде доведено до того етапу, коли моління проводитимуть у храмі. Будівництво храму теж жваво йде вперед.
Збірка ікон, яку розмістили у захристії та  частково у святилищі, – це роботи сучасних майстрів іконопису, виготовлені на  дереві та сріблі. Можна назвати сміло цю збірку музеєм парафії. Хай будуть вони відображенням цінного скарбу, який дає кожному з нас Господь Бог у Святій Літургії. “Вогонь у серці”, як казав у проповіді владика Мілан, ми повинні цінувати. А запалити його може тільки Божа любов, джерелом якої є Пресвята Євхаристія. Поспішімо прийняти її, адже Бог уже постукав до дверей нашого храму через це чудо: нам повернули приміщення і уже будуємо новий храм, хоча ще недавно ми молились у “нерукотворному храмі”, під відкритим небом. Заслуга ця, звичайно, наших попередників, отців, зокрема покійного пароха Юрія Федаки. Це та правда, про яку говорить відомий вислів: “Кров мучеників – життя Церкви”.
о. Роман Лозюк, каплан Свято-Преображенської парафії