Закарпатська письменниця Тайві Тум вже 20 років живе в Італії

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція письменниці Тайві Тум — закарпатки, яка вже 20 років живе в Італії.
Письменниця презентувала два роки тому в Ужгороді власний роман «Сповідь». Проте більшість її читачів виявилася закордоном. А справжнім успіхом для письменниці стала її співпраця з американським видавництвом, яке зацікавилося твором Тайві Тум та видасть «Сповідь»  неймовірним накладом — 150 тисяч примірників. 
На зустрічі журналістів письменниця розповіла про останні події свого творчого життя та поділилася творчими планами.
«Я горджуся тим, що мене народила закарпатська земля, оскільки я родом з Берегова, вчилася у Мукачеві», — каже Тайві Тум. — У моїй книзі йдеться також про Карпати і Закарпаття, і це найбільша радість, що про мій рідний край будуть читати у всьому світі, оскільки книгу розповсюджуватимуть повсюдно, потрапить вона, наприклад, і до бібліотеки конгресу США».
Тайві Тум зауважила, що за два роки в Ужгороді продано лише 2 екземпляри книги «Исповедь», що засмучує авторку. «Образливо, що помітили книгу лише в Америці. Після цього запропонували контракт на видання і в Римі», — зауважила письменниця. В США видаватимуть книгу російською мовою, в Італії — італійською.
Лейтмотивом книги Тайві Тум, як сказано у передмові є кохання: «Пристрасне, справжнє, реальне. Таке, що дарує людині Життя». Авторка шукає відповіді на питання «навіщо ми живемо і чому ми кохаємо».
Тайві Тум розповіла, що вислала свій твір Інтернетом до американського видавництва і вже через три дні отримала контракт. Американські редактори повідомили, що їх вразило «життя, відвертість, енергія книги і її величезний антисуїцидний потенціал».
«Я не плачу жодної копійки, усе оформлення робить також видавництво», — зауважила письменниця. Раніше на Закарпатті вийшли друком два томи роману «Исповедь» і збірник поезій «Вечный завет».