Закарпаття: До пенсійного фонду на Міжгірщині звернулися півтисячі громадян

Протягом першого кварталу цього року спеціалістами управління ПФУ в Міжгірському районі ціленаправлено велася робота щодо забезпечення виконання Указу Президента України від 7.ІІ. 2008 року за № 109 “Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”, а також Закону України “Про звернення громадян”.
За цей час до громадської приймальні звернулося 517 осіб, на особистому прийомі в начальника управління побувало 26 громадян. За даний період поступило 8 письмових звернень. Більшість письмових звернень як і в минулому році, так і в першому кварталі поточного, поступили безпосередньо від громадян, а не перенаправлялися з інших установ. Немає повторних звернень громадян з одних і тих же питань. Цього вдалося досягнути завдяки забезпеченню відкритості у діяльності управління, а також систематичному проведенню інформаційно-роз’ясню-вальної роботи. Постійно працювала телефонна “гаряча лінія”, на яку звернулися 24 громадяни.
У першому кварталі поточного року проведено виїзні прийоми в 6 населених пунктах, під час яких прийнято 52 чоловік, у тому числі 15 інвалідів. При проведенні таких заходів особлива увага зверталася на вирішення проблем, з якими звертаються ветерани війни та праці, багатодітні сім’ї, одинокі матері, інваліди та інші громадяни, які потребують соціального захисту та підтримки, а також активно велася робота щодо прийому громадян, які мають інвалідність, з виїздом до місця їх помешкання. Адже ця категорія населення в основному немає можливості особисто звернутися навіть до сільської ради.
Управління ПФУ в Міжгірському районі пропонує жителям району взяти участь у соціологічному анкетуванні щодо визначення якості прийому громадян та внесення пропозицій для покращення даної роботи. Для отримання анкети кожен може звернутися до 15 квітня у громадську приймальну управління.
Одночасно хочу повідомити, що для проведення виїзного прийому за місцем проживання кожен може звернутися як за телефоном “гарячої лінії”, що діє в управлінні Пенсійного фонду, так і за телефоном сільської ради за місцем розташування.
Нагадуємо, що телефонна “гаряча лінія” в управлінні діє щоденно, з 8.00 год. до 13.00 год. та з 14.00 год. до 17.00 год. за к.ч. (окрім суботи та неділі) за номером 2-23-97.
“Верховина”