Закарпаття: Виноградівська райрада пропонує замінити транспортний збір податком на пальне

13 квітня у Виноградові під головуванням заступника голови Винограідвської районної ради Йосипа Борто, відбулося чергове засідання тимчасової комісії з вивчення стану доріг у Виноградівському районі.
Як повідомили у Виноградівській райраді, члени комісії узагальнили пропозиції, які були висловлені на попередніх засіданнях, та голосували за кожну окремо для включення їх в кінцевий офіційний документ. Зокрема, було відхилено пропозиції щодо переведення частини доріг місцевого значення в категорію “біле шосе” та щодо звернення до Кабінету Міністрів України з тим, щоб більш рівнозначно розподіляти кошти на ремонти доріг державного та місцевого значення.
Натомість, було схвалено пропозиції щодо проведення семінар-наради з сільськими та селищними головами по питанню паспортизації комунальних доріг та звернутися до вищого керівництва держави з пропозицією змінити систему збору коштів на будівництво, ремонт та утримання доріг. Пропонується ліквідувати так-званий “транспортний збір” коли податок сплачується виходячи з об’єму двигуна, замість цього, ввести податок на пальне. Тоді кожний сплачуватиме податок на дороги виходячи з того скільки наїздив кілометрів, тобто заправив пального. Дана зміна дасть змогу залучити значно більші фінансові ресурси на розвиток дорожньої інфраструктури району. Також, комісія вирішила проїхати по шляхах місцевого значення для підготовки пропозицій районної ради до проекту Титульного списку по ремонту автомобільних доріг.
Офіційні пропозиції тимчасової комісії будуть винесені на розгляд профільних постійних комісій та чергової сесії районної ради.