У Міжгір’ї провели профорієнтаційне тестування за методикою Е.Климова

Одним із пріоритетних напрямків роботи Міжгірського районного центру зайнятості є профорієнтаційна робота з населенням, у тому числі з учнівською молоддю.
Спеціалісти відділу активної підтримки безробітних відвідали учнів 9-их класів Міжгірської ЗОШ I-III ст. На профорієнтаційному уроці спеціалісти акцентували увагу на виборі майбутньої професії. Вибір професії чи не найголовніший чинник того, як складеться усе подальше життя людини.
Провідний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних В.О. Бундзяк ознайомила учнів з правилами оптимального вибору професії, розповіла про престиж робітничих професій та можливість подальшого працевлаштування. Детально розглянули та обговорили деякі робітничі професії за їх описами. Ознайомила учнів з переліком навчальних закладів району та області.
Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних О.М. Дубів провела тестування з бажаючими за методикою Е.Климова. Обговорили і результати тестування. За рекомендацією спеціаліста учні робили вибір професії та визначали її актуальність на найближчі кілька років. Спеціаліст навела яскраві приклади, як залежить подальша доля від неправильного вибору професій. О.М. Дубів розповіла про пріоритетні напрямки розвитку району, про роботу та послуги, які надає служба зайнятості.
В роботі з учнями використовувалися різноманітні інформаційні матеріали, зокрема, папки з описами професій, тематичні буклети, анкети з ДДО за Е.Климовим.
Віталія БУНДЗЯК, провідний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Міжгірського РЦЗ, “Верховина”