Закарпаття: Працівники алергологічної лікарні у Солотвино недоотримали 164 тисячі гривень

Факт недоотримання людьми фінансових ресурсів на суму 164 тис. грн. встановили працівники контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Української алергологічної лікарні.
Як повідомили в прес-службі КРУ в Закарпатській області, ревізію проводили протягом І кварталу поточного року.
Зокрема, під час ревізії порядку проведення індексації грошових доходів працівників контролери-ревізори з’ясували, що протягом січня-грудня 2009 року всупереч вимогам ст.. 2 Закону України “Про індексацію грошових доходів населення”  та ст.. 22 Закону України “про оплату праці” та п. 2 “Порядку проведення індексації грошових доходів населення” індексація заробітної плати в Українській алергологічній лікарні не проводилася. Як результат – працівникам не донараховано загалом 163,98 тис. грн.
У ході проведення ревізії бухгалтерією установи проведено нарахування індексації зарплати в повному обсязі.
Загалом під час ревізії встановлено фінансових порушень на суму 180,3 тис. грн. Окрім факту недоотриманні фінансових ресурсів, контролери-ревізори встановили ще й факт проведення операцій з ресурсами всупереч чинному законодавству, що призвело до їхніх втрат, на суму 16 тис. грн.
За результатами ревізії на трьох працівників лікарні складені адміністративні протоколи. Головному лікарю направлено обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень та недопущення їх у майбутньому. Про результати перевірки також проінформовано прокуратуру в Закарпатській області.