“Зеленій ниві” Верховини буяти

З березня по квітень у краї проводиться вже традиційна акція “Майбутнє лісу у твоїх руках” відповідно наказів Держкомлісгоспу України, обласного управління лісового та мисливського господарств з метою престижу лісової галузі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.
Як правило, за цих заходів щорічно активну участь беруть лісова охорона Міжгірщини, працівники підприємств, організацій, установ, населення та учнівська молодь. З цього приводу в ДП “Міжгірський лісгосп” створено робочу групу, в склад якої ввійшли провідні спеціалісти колективу, було розроблено і затверджено організаційний план акції, підготовлено клопотання до місцевих органів виконавчої влади щодо визначення земельних ділянок для посадки насаджень, парків, скверів, визначено перелік шкіл щодо залучення учнів до посадки лісу, забезпечено садівним матеріалом тощо.
Спільними силами вже проведено значний обсяг робіт. Зокрема, відбулася посадка лісових культур у Майданському, Міжгірському, Лопушнянському, В. Бистрянському, Вучківському, Ізківському лісництвах, благоустрій територій цих контор, а також багатьох мінджерел, водоспаду Шипіт, пам’ятників загиблим воїнам-землякам у Другій світовій війні. Варто відзначити зусилля Міжгірського та Майданського шкільних лісництв у цій справі. Завдяки практичним діям у підростаючого покоління, безумовно, формується не лише любов до природи, але й перспектива майбутньої професії охоронця зелених скарбниць.
Р.S. Є прохання до керівників колективів району, навчальних закладів, населення взяти активну участь у подальших діях акції, а також звертатися у контори лісництв, безпосередньо у ДП “Міжгірський лісгосп” за саджанцями деревних порід, які можна придбати за доступними цінами.
Петро БОЙКО, головний лісничий ДП “Міжгірський лісгосп”, голова робочої групи акції, “Верховина”