Федір Харута очолив Закарпатське регіональне представництво Міжнародної торгової палати

У п’ятницю, 16 квітня в Закарпатській облдержадміністрації відбулась презентація діяльності Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) та представлення нового керівника Закарпатського регіонального представництва ICC Ukraine.

Участь в заході взяли й представники влади – заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик та перший заступник голови облради Василь Брензович.
Презентували ICC Ukraine в області президент організації Володимир Щелкунов. Він зазначив, що на сьогодні нацкомітет доволі ефективно працює в усіх областях України. Головне завдання структури – сприяти ствердженню на національному терені правил, норм, стандартів ведення міжнародного бізнесу. Також організація активно налагоджує діяльність торговельно-економічних місій та забезпечує додатковий приток інвестицій до регіонів. Він уточнив, що Український національний комітет при цьому виступає рекомендуючою організацією для ведення прозорого, передбачуваного бізнесу із зарубіжними партнерами. Володимир Щелкунов висловив впевненість, що нині, коли в органах влади формується потужна команда професіоналів, є всі сподівання на відновлення економічного потенціалу країни. 
Володимир Гоблик у своєму виступі охарактеризував економічну ситуацію в області, висловив сподівання щодо сприяння підприємництву регіону з боку ICC Ukraine та запросив до більш тісної співпраці організацію  з Закарпатською ОДА.
– Обласна влада сподівається, що регіональне представництво Міжнародної торгової палати сприятиме встановленню ще більш сприятливого інвестиційного клімату, зробить реальний внесок у розвиток Закарпаття, – відзначив Володимир Гоблик.
Новим керівником Закарпатського регіонального представництва ICC Ukraine призначено Федіра Харуту. Серед пріоритетів роботи останній назвав нарощування транзитних потужностей краю, залучення інвестицій.
– Закарпатська область має вдале географічне розташування і це потрібно використати. Необхідно створити максимально сприятливі умови бізнесу, залучення потужних інвесторів, в тому числі із-за кодону. Також доцільно відновити роботу бізнес-інкубаторів, шкіл бізнесу, – констатував Федір Харута.
ДЛЯ ДОВІДКИ: Міжнародна торгова палата (МТП) – Світова організація бізнесу, заснована 1919 р. у Парижі. На сьогодні вона представлена у 130 країнах світу. Офіційні її представництва – національні комітети – діють у 92 державах. Український національний комітет МТП (ICC Ukraine) утворено у 1998 р. як неурядову, неприбуткову, неполітичну організацію, що, відповідно до статуту, зареєстровано як Асоціацію підприємств.
Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації