Закарпатський губернатор зустрівся із Державним секретарем МЗС Угорщини

У п’ятницю, 16 квітня, в Ужгороді голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся з Держсекретарем МЗС Угорщини Вілмошем Сабо. На початку зустрічі пан Сабо наголосив: співпраця з Україною, і, зокрема, з прикордонним Закарпаттям, залишається одним з пріоритетів для Угорської Республіки.
– Для угорського уряду покращення співпраці з Україною є надзвичайно важливим, – заявив Держсекретарем МЗС Угорщини. – Україна є нашим стратегічним партнером і ми прагнемо, щоб вона була стабільною та економічно потужною державою.
Цікавився керівник МЗС Угорщини і життям угорської діаспори в краї. Так, до недавнього часу проблемним залишалось питання вступу угорськомовної молоді до українських вишів. Угорська сторона раніше неодноразово звертала на це увагу.
– Проблема тестування випускників шкіл з іноземними мовами навчання  вже вирішена. Сьогодні, завдяки зусиллям Президента України Віктора Януковича, представники нацменшин складають екзамени на рідній мові. Це прирівнює права й можливості студентів, які збираються вступати до українських вишів, – запевнив Олександр Ледида.
Наразі головним пріоритетом партнерських стосунків України з Угорщиною є економічна співпраця та розвиток транскордонних проектів. Під час зустрічі керівник краю пообіцяв зміцнювати та розвивати контакти з Угорщиною. Вілмош Сабо, зі свого боку, запевнив, що сприятиме спрощенню отримання угорських віз українськими громадянами.
Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністраці