Закарпаття: У Берегові відбувся семінар для платників податків

Вчора, 16 квітня 2010р. відбувся семінар для платників податків м.Берегова та Берегівського району на тему: “Актуальні питання оподаткування юридичних та фізичних осіб – суб’єктів господарювання. Особливості здійснення зовнішньоекономічної діяльності». Провели семінар фахівці Державної податкової адміністрації у Закарпатській області спільно з територіальним відділенням Асоціації платників податків України, Закарпатською філією ДП «Інформаційно-видавничий центр ДПА України», Закарпатською торгово-промисловою палатою та Виноградівською митницею.
Участь у семінарі взяли начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА  в області Еріка Васкова, заступник начальника відділу  внутрішньої безпеки при ДПА  у Закарпатській області УВБ ДПА України Андрій Мілюченко, головний державний податковий інспектор відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області Єва Мойшевич, голова правління ТВ АППУ Марта Волощук, президент Закарпатської торгово-промислової палати Отто Ковчар, директор Закарпатської філії ДП «Інформаційно-видавничий центр» Володимир Москаленко, начальник відділу платежів Виноградівської митниці Мар’яна Ковач. 
Платникам податків було роз’яснено порядок застосування податкової соціальної пільги у 2010 році, зміни в оподаткуванні доходів фізичних осіб, які набрали чинність з 1 січня 2010р. Виступаючі зупинилися на змінах до податкового та валютного законодавства, внесених Законом України від 23.06.2009р. №1533-VI, основних  нормах Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв» від 21.01.2010р. №1824 та змінах, внесених Законом України від 20.01.2010р. №1814, які стосуються термінів розрахунків по експортно-імпортних операціях у сфері ЗЕД. Увагу присутніх було закцентовано на новому порядку внесення до Єдиного державного реєстру місць зберігання роздрібних партій алкогольних напоїв та тютюнових виробів і на перевагах подання звітності в електронному вигляді.
Йшлося також і про зміни у  формі Реєстру отриманих та виданих податкових накладних та Порядку його ведення, які набрали чинність з 1 січня 2010 року, та про порядок виправлення  помилок у податковій звітності.
Присутні на семінарі платники отримали вичерпну інформацію щодо особливостей митного оформлення товарів та сплати митних платежів,  а  також   порядку здійснення зовнішньоекономічної діяльності.
Обговорювалося також питання участі  громадськості у боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби.
Наприкінці семінару платники отримали друковану продукцію з актуальних питань податкового законодавства, і ознайомилися з перевагами передплати журналу «Вісник податкової служби України», а також спеціалізованими виданнями інформаційного-видавничого центру ДПА України.
Виступаючі відповіли на запитання присутніх платників та надали індивідуальні консультації.
Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області