Закарпаття: У Мукачеві відбулася ярмарка вакансій для інвалідів

Як повідомила головний спеціаліст відділу взаємодії з роботодавцями Мукачівського міського центру зайнятості Оксана Шкріба, 15 квітня міський центр провів ярмарок вакансій для  осіб з обмеженими фізичними можливостями.
Серед запрошених були присутні спеціалісти центру зайнятості, управління  праці та  соціального захисту  населення, представник Мукачівської МСЕК, 15 представників ПОУ та 27 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які перебувають на обліку у Мукачівському міському центрі зайнятості та 15 осіб з обмеженими фізичними  можливостями, що бажають працювати.
Ярмарок вакансій розпочався з виступу начальника відділу  взаємодії з роботодавцями Валентини Гісем, яка ознайомила  присутніх із ситуацією на ринку  праці, з комплексом послуг, що надає служба зайнятості громадянам, які звернулися за  пошуком роботи.
Цікавою була розповідь начальника відділу активної підтримки Надії Гуменюк, від якої присутні довідалися про  можливість доступу до джерел інформації служби, про можливість проведення спеціалістами активної підтримки безробітних профдіагностичного обстеження, з метою професійного добору, набуття інших професій у навчальних закладах міста, відповідно до потреб ринку праці та залучення їх до семінарів щодо  техніки пошуку роботи.
Розмова, яка відбулася між роботодавцями міста та особами, які шукають роботу, свідчила про те, що на ринку праці є диспропорція між попитом та пропозицією. На перший план виходять професії, які  вимагають від безробітних високих  знань, навичок та вмінь, бажання працювати, адаптації до  швидкоплинних умов у соціальні сфері та інтеграція інвалідів у суспільстві.
Маємо надію, що проведений захід певною мірою сприятиме  вирішенню питань соціального захисту, адаптації у суспільстві, підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці та легального працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями та підвищення їх мотивації до праці.