ФК “Верховина” буде і в цьому сезоні збирати своїх прихильників

Туман відносно проблеми участі «Верховини» у цьогорічній першості Закарпаття з футболу, здається, розсіюється. Приємно, що з позитивним результатом.

Вчора під час зібрання в райраді за участі голови Івана Яреми, керівника апарату РДА, члена виконкому федерації футболу Закарпаття (ФФЗ) Юрія Гнепи, голови федерації футболу Міжгірщини Євгена Бундзяка практично вдалося врегулювати спір: бути чи не бути «Верховині», яка майже шість десятків літ виступає в чемпіонатах області.

Запрошений — директор профліцею Василь Маринець погодився, щоб знову, після кількарічної перерви за його керівництва команда мала прописку у вищому закарпатському футбольному дивізіоні, а Василь Шегда повторно став тренером клубу.

Гравець-ветеран «Верховини» Іван Скопич, до речі, один з кращих колишніх випускників ПТУ-12, до його честі, висловився впевнено, щоб глядачів продовжувала радувати його команда, і він знову своєю присутністю на полі готовий підставити плече, як і багато інших його партнерів.

Зважаючи на обмаль часу на оформлення заявки «Верховини» на участь у чемпіонаті, вирішено надіслати клопотання у ФФЗ про відкладення стартового матчу міжгірців, які у себе вдома на стадіоні мали завтра приймати свалявську «Поляну», на резервний день, що розрахований порядком графіку календаря першості.

Заплановано провести додаткові зібрання, в тому числі з складом команди, щоб за авральних причин більш-менш «утрясти» болючі проблеми. А найголовніше те, що все-таки в тунелі футбольного господарства району з’явився промінь надії: ФК «Верховина» на стадіоні «Авангард» буде і в цьому сезоні збирати своїх багаточисельних прихильників, які люблять спорт і вірять в успіхи земляків.

Одне важливе прохання. Влада пішла назустріч: депутатський корпус райради затвердив програму підтримки ФК «Верховина» кошторисом у розмірі 102 тис.грн., але цього, звичайно, не вистачає на витрати на утримання команди.

Отож є заклик до громадськості району, передусім до представників бізнесових структур Міжгірщини, аби теж матеріально підтримали. Спорт повинен об’єднувати всіх заради його видовища.

Сподіваємось, що байдужих до корисної справи не виявиться.

Василь ПИЛИПЧУК, “Верховина”