Ужгородський “Беркут” затримав “домушника”, який поцупив з оселі знайомої 5300 доларів та 120 гривень

Вечірньої пори бійці роти особливого призначення “Беркут” Микола Івановчик, Євген Маджара та Віктор Гавриленко патрулювали вулиці в одному з мікрорайонів Ужгорода. По рації правоохоронцям передали: неподалік трапилася квартирна крадіжка.

З оселі 42-річної жінки невідомий крадій поцупив 5300 доларів та 120 гривень. “Беркутівці” одразу ж виїхали за вказаною адресою.
Господиня, зустрівшись з міліціонерами, розповіла: варто було їй  відлучитися на  якийсь час, як її помешкання  “обчистили”. Вікторія зауважила,  що у скоєнні цього злочину підозрює свого знайомого,  32-річного Степана. Річ у тім,  що цей молодик частенько навідувався до неї в гості. Скоріш за все, припускала господиня, молодик “вирахував” сховок  і  не втримався від спокуси  заволодіти дармовими грошима.   Маючи  вичерпну інформацію про підозрюваного,  “беркути” виїхали  за місцем,  де проживав Степан. Та вдома молодика не виявилося. Тоді Микола Івановчик з колегами вирішив “прочесати”  весь мікрорайон. Згодом побачили чоловіка, зовнішність якого підпадала під опис підозрюваного. Запримітивши бійців “Беркута”, молодик кинувся втікати.  Тоді у правоохоронців розвіялися останні сумніви в тому, що  це саме той, хто їм потрібен.
Коли Степана затримали, він категорично заперечував свою причетність до крадіжки грошей. Та  під час огляду  в молодика  знайшли  частину поцуплених  “баксів”. Спершу  злодій замовк, а далі зізнався у скоєному. Казав, що це його  лихий поплутав. Бійці “Беркута” доставили Степана у чергову частину Ужгородського міського управління міліції.
Вирішується питання про порушення за цим фактом  кримінальної справи. Слідчі з’ясовують, куди поділася інша  частина поцуплених  грошей.
Іван Ладжун, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області