ФУТБОЛ. Сенсаційний програш молодіжки ужгородського “Закарпаття” донецькому “Шахтарю” – 7:0

Першість України серед молодіжних команд. 26 тур. 17 квітня. Донецьк. ЦС “Шахтар”. 150 глядачів. +14 Градусів.”Шахтар” – “Закарпаття” (Ужгород) – 7:0.

Голи: Адріано (26, з пенальті, 48), Будковський (41, 54), Насибулін (60, 62), Нехтій (73).
З самого початку господарі грали з повною упевненістю, що сьогодні заб’ють, і не один раз. Можливо, така впевненість іноді навіть заважала, оскільки за півтайму біля воріт “Закарпаття” так і не було створено жодного по-справжньому гольового епізоду. Нарешті, на 26-й хвилині чергова атака “гірників” була перервана фолом у штрафному проти Насибуліна, і Адріано впевнено реалізував пенальті. До перерви “Шахтар” створив ще один гострий момент, який також звернув у гол: після передачі Насибуліна Будковський “розстріляв” вже порожні ворота.
У другому таймі перевага господарів була просто гнітючою – Тетенку, як, втім, і його попередникові Базилевичу, так і не надали жодної можливості проявити свої здібності. Зате їх візаві Андрію Михайлову (до речі, синові відомого в минулому воротаря Михайла Михайлова) не позаздриш – йому довелося п’ять разів виймати м’яч із сітки воріт. Перший – вже на 48-й хвилині після щільного удару Адріано, якому асистував Насибулін. Через шість хвилин бразилець забезпечив відмінним пасом Будковського, який у дотик відправив м’яч у сітку.
“Дублі” Адріано і Будковського, напевно, змусили подумати Насибуліна, котрий до того був лише “підношувачем снарядів”: “А чим я гірший?”. І протягом двох хвилин десятий номер “Шахтаря” також двічі відзначився у воротах “Закарпаття”, причому обидва м’ячі були дуже схожі – головою на добиванні. Остаточний же рахунок на 73-й хвилині встановив Нехтій – вийшовши один на один завдяки пасу Юрченка, він перекинув м’яч через воротаря, що рвонув назустріч. І, між іншим, не можна сказати, щоб “гірники” задовольнилися досягнутим, – практично до кінця зустрічі “Шахтар” прагнув зробити і без того непристойний рахунок ще крупніше, і моменти були, але не склалося.
Прес-служба ФК “Шахтар”