Закарпаття на Всеукраїнському конкурсі представить студентка із Міжгір’я

Студентське життя – це період найбільшого розквіту і розкриття дару молодої людини, яка ще й прагне осягнути в цей момент неосяжні простори. Складається враження, що нам все під силу, і це не омана, а синтез бажання, мрій та реальності.
Ми живемо не просто проживаючи хвилини і години повсякденності, а пізнаючи і розвиваючи все нові й нові горизонти, які до цього часу були для нас і таємницею, і далекою невідомістю.
Вступаючи в коледж, я обіцяла батькам, що навчання стане моїм пріоритетом. І цю обіцянку виконувала, хоча іноді не зовсім старанно. Але ніколи не підозрювала, що зміниться не тільки стиль мого життя, але і його темп, його дієвість. Кожен рік приносив щось нове у моє бачення оточуючого світу. Відкриттям для мене стала і участь у конкурсі професійної майстерності “Кращий за фахом”, який у два етапи пройшов на базі нашого коледжу. Особливо хочеться відзначити проходження ІІ етапу, який кваліфікується як міжколеджний. Команди трьох медичних закладів Закарпаття зібралися для того, щоб помірятися силами у знаннях, обмінятися досвідом і навиками, поділитися надбаннями і просто по-колежанськи поспілкуватися, щоб у справедливій боротьбі виділити найсильнішого майбутнього фахівця.
Підготовка проходила активно, і що особливо імпонує — це об’єднання викладацького і студентського колективів, того процесу, якого досягнути дуже важко, але про який мріє будь-який навчальний заклад. Ми оновили і матеріальну базу, і психологічний клімат. І слід відзначити, що центральну роль у цьому відіграла директор коледжу В. В. Блинда, яка своїм молодецьким азартом і талантом керівника зуміла консолідувати колектив.
Конкурс поділявся на дві частини: теоретичну (тести) і практичну (навички практичної роботи). Підсумувавши результати, журі винесло свій вердикт, який і став досягненням всіх і перемогою нашого навчального закладу, а саме: Вікторія Юртин, студентка ІV курсу виборола І місце, Христина Русин, студентка ІV курсу — ІІІ місце.
Отже, сонячне Закарпаття на Всеукраїнському етапі конкурсу “Кращий за фахом” буде представляти наша студентка, а точніше — жителька Міжгірщини, краю сильних, витривалих і мудрих людей.
Конкурс частково закінчився, але життя продовжує пульсувати у стінах навчального закладу, де голос студента підтримується кожним педагогом, оскільки за основу нашого студентського життя взято слова Володимира Мономаха із “Поученій дітям”: “Чого не знаєте — вчіться, а що знаєте — не забувайте”.
Мар’яна Маслей, “Верховина”