Закарпаття: Проти податківців Мукачева завели кримінальну справу

Як повідомили у відділі внутрішньої безпеки при ДПА у Закарпатській області, працівниками відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Закарпатській області УВБ ДПА України під час службової перевірки встановлено факт зловживання службовим становищем та службового підроблення працівниками Мукачівської ОДПІ.
Перевіркою встановлено, що працівники Мукачівської ОДПІ склали акт перевірки місцевого приватного підприємця і зменшили йому бюджетне відшкодування на суму 233,6 тис. грн. ПДВ у зв’язку з порушенням підприємцем вимог Закону України “Про податок на додану вартість”. Однак під час перевірки з’ясувалося, що мукачівський підприємець декларацію з податку на додану не підписував та до Мукачівської ОДПІ цю декларацію не подавав. Не підписував підприємець і акт перевірки, податкове повідомлення-рішення не отримував.
За матеріалами службової перевірки відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Закарпатській області УВБ ДПА України прокуратурою Закарпатської області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених статтями 364 та 366 Кримінального кодексу України.
Хто з податківців безпосередньо причетний до навмисного викривлення результатів роботи, буде встановлено слідством.
Максимальним покаранням за вчинення таких злочинів може бути позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскація майна.
Шановні громадяни! У випадку протиправних дій працівників податкової служби повідомляйте на “телефон довіри” – 3-52-70.