Закарпаття: У Перечині відбулося свято гумору “Полонинський ведмідь”

Свято гумору «Полонинський ведмідь» провели цими вихідними у Перечині. Тривало воно кілька годин у заповненому залі районного Будинку культури.

Автор проекту Євген Судаков розповідає, що влаштувати дійство допоміг благодійний фонд «Опіка». А начальник райвідділу культури Марія Пекар стверджує, що задумувалось воно як першоквітнева розвага. Але з поваги до релігійних традицій провели свято після Великодня. Тож на сцені про нинішні негаразди говорили не політики, а, до прикладу, гурт «Нові перечинські бабці» (Іванна Чорна та Леся Керецман). Були тугі «Вичурки по-перечинськи», які влаштувала молодша група студії «Сюрприз» (керівник Ольга Янкович).

Розважили глядачів і перечинські школярі — клуб кмітливих і допитливих «Шоколадні зайці» на чолі з капітаном Вадимом Грицьком.

Оплески зірвалися і після виконання музичної пародії «Калгозька елегія». Ну й яке свято без ілюзіоністів. Тільки цього разу Олександр Бабич, Імре та Вадим Вагани «жонглювали» на сцені своїми чарівними посадами і зв ‘язками, перетворюючи державні підприємства у свою власність. Ще більше сміху додалося після мініатюри «Васько дзвонить» — про заробітчанина, який пиячить та розважається з дівчатами на чужині, та нарешті все ж повертається додому.

Запальним був скетч у виконанні команди КВК «Різні люди» (капітан Імре Ваган). А от перечинський фігляр Юрій Павліш розповів «Як дівку заміж видавали».

І останнім акордом свята стала колективна творчість працівників районного Будинку культури «Червона шапочка», звісно, в новітній інтерпретації перечинців.

Мар’яна НЕЙМЕТІ