На Чопській митниці виявлена спроба незаконного ввезення в Україну психотропних медпрепаратів

Як повідомили у Держмитслужбі України, працівники Чопської митниці вкотре викрили спробу незаконного переміщення через митний кордон України медичних препаратів.
Громадянин України автомобілем марки “Dodge Sprinter” прямував з Італії додому, сподіваючись на швидке та безперешкодне проходження митних процедур. Проте митний контроль ручної поклажі та мікроавтобуса на митному посту “Тиса” Чопської митниці завадив звичайним, на перший погляд, намірам чоловіка. У багажному відсіку авто серед дорожніх сумок було виявлено не вказані у митній декларації та не заявлені при усному опитуванні медичні препарати: “Prontalgin” (20 таблеток), “Contramal” (15 ампул), “Kolibri” (83 таблетки), “Tavor” (60 таблеток). Переміщувані ліки містять у своєму складі наркотичний засіб та психотропну речовину, обіг яких обмежено.
Судячи із наклеєного на коробку аркуша паперу із вказаними прізвищем відправника, а також прізвищем та адресою отримувача, цей пакунок громадянин переміщував заради заробітку і зовсім не очікував проблем на кордоні.
Наразі за даним фактом складено протокол про порушення митних правил за статтею 340 Митного кодексу України (недекларування товарів).