Ужгород: Лазерна хірургія – погляд у майбутнє

Як повідомили у прес-службі УжНУ,  уперше в історії Ужгородського національного університету тут відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Лазери в медицині та біохімії».
Усього у конференції взяли участь 150 медиків з Москви, різних міст Білорусі, з багатьох міст України, також приїхали учасники з Угорщини. Організатор конференції – кафедра загальної хірургії з курсами травматології, оперативної хірургії та судової медицини УжНУ, завідувачем якої є професор Василь Михайлович Шимон.
 «Справа в тому, що лазери в медицині застосовуються вже протягом 50 років, а в останні 4-5 років це лікування набуло особливого поширення в медицині. Сьогодні до лазерів немає однозначного ставлення, хтось з медиків підтримує таке лікування, хтось – ні. В Ужгороді наша кафедра протягом останніх 15 років займається проблемами лазерної хірургії, і тому ми погоджуємося, що лазерна хірургія, навіть при різних думках щодо неї, має свій спектр застосування, тому – і право на використання у лікуванні хворих. Тому ми зі згоди декана медичного факультету Олександра Болдижара, вирішили організувати цю конференцію і показати досягнення лазерної хірургії у світі та за кордоном».
 Конференція тривала два дні. Доповідачі привезли з собою новітні технології та обладнання, яке нині застосовується при лікуванні хворих та навчальному процесі майбутніх медиків, а також змістовні доповіді про застосування лазерів при захворюваннях хребта, при хірургічних втручаннях, в акушерстві та гінекології, а також при лікуванні шкідливих звичок.