Ужгородець Семен Найгебавер став чемпіоном Закарпаття з класичних шахів

У Мукачівському шаховому клубі зіграні заключні тури чемпіонату Закарпаття з класичних шахів серед чоловіків за участі 10 провідних шахістів області. Впевнену і цілком заслужену перемогу у змаганні з високим результатом – 7 очок з 9 можливих здобув 36-річний кандидат в майстри спорту Семен Найгебавер.

Ужгородець не тільки пройшов без поразок складну турнірну дистанцію, але й зумів випередити на цілих 1,5 очка головних конкурентів. Запорукою першого серйозного спортивного досягнення у шаховій кар’єрі нового чемпіона області стала солідна дебютна підготовка, хороший тактичний зір і впевнена та наполеглива гра у технічних позиціях.
Приємним фактом є те, що здобутки Семена Найгебавера не обмежуються лише практичного грою. П’ятий рік поспіль він очолює ужгородську міську шахову федерацію і проводить на цій громадській посаді значну роботу з розвитку та популяризації шахів. Також є одним з кращих шахових тренерів області: його вихованці виграють практично усі дитячі змагання в обласному центрі та успішно виступають в обласних турнірах, а два його сини, Микита та Мартін, є нашими шаховими надіями (до речі, 10-річний Мартін теж грав у фіналі, і хоча у призери не увійшов, однак сама його участь у головному турніру говорить сама за себе).
Цікаву гру продемонстрував у чемпіонаті 61-річний кмс Володимир Рижонков. (5,5 очка). Ужгородський ветеран за два тури до завершення змагання навіть очолював турнірну таблицю, і лише дві прикрі поразки на фініші позбавили дворазового чемпіона області шансів виграти цей титул втрете. Приємною несподіванкою стала “бронза” 14-річного Владислава Тіби (5,5 очка). На нещодавньому чемпіонаті України серед юнаків до 14 років здібний мукачівець посів третє місце, і ось новий успіх, цього разу у дорослих змаганнях. Родзинкою чемпіонату стала участь в ньому єдиної представниці “слабкої” статі, 10-разової чемпіонки області Ольги Юшко. Молоду шахістку не збентежила жорстка конкуренція з боку чоловіків; продемонструвавши змістовну гру, вона поділила разом з мукачівцем Василем Гуйваном високе 4-5 місце. Шосту сходинку турнірної таблиці посів 74-річний ужгородець Анатолій Прокопчук, який чинив достойний опір значно молодшим конкурентам. За. відданість шаховій грі та нев’янучу спортивну майстерність перед шаховим ветераном залишається тільки зняти капелюха.
Змагання були чудово організовані, а призи переможцям вручали спортивний очільник міста Володимир Уліганець та новообраний президент обласної федерації Олександр Галай.
Сlipnews.info