В Ужгороді на міжнародній конференції обговорили стоматологічні проблеми дітей Закарпаття

Як повідомили у прес-службі УжНУ, 16-17 квітня на стоматологічному факультеті УжНУ відбулася науково-практична конференція стоматологів Закарпаття з міжнародною участю “Актуальні питання профілактики і лікування стоматологічних захворювань”.
Учасників конференції вітав проректор Іван Георгійович Сливка, начальник обласного управління охорони здоров’я Роман Шніцер, інші. Серед президії конференції: декан стоматологічного факультету УжНУ, професор Юрій Переста, декан факультету охорони здоров’я Пряшівського університету (Словаччина), професор Ганна Еліашова, декан стоматологічного факультету вищого державного навчального закладу України “Українська медична стоматологічна академія”, м. Полтава, к.м.н., доцент А.І. Сидорова, президент Асоціації дитячої та профілактичної стоматології України, завідувач кафедри дитячої терапевтичної стоматології і профілактики стоматологічних захворювань НМУ ім..О.О. Богомолця д.м.н., професор Л.О. Хоменко.
У своєму привітальному слові гості урочистостей зазначали, що стоматологічний факультет – гордість для університету, для області в цілому. Він нагадав, що саме за сприяння депутатів обласної ради, керівників ОДА цей факультет нині має такі потужності.
Конференція тривала два дні. Доповідачі обговорили актуальні для сучасної стоматології питання. Серед них: питання дитячої дентальної гігієни, про аспекти надання стоматологічної допомоги дитячому населення Закарпаття, про новітні технології імплантології, особливості лікування захворювання парадонта у дітей з дитячим церебральним паралічем, про систему медичного страхування у Словаччині тощо.
Гостям та учасникам продемонстрували відеофільм “Клініка дитячої дентальної гігієни на базі стоматологічного факультету. Перший досвід роботи”. Фільм підготовали кандидат медичних наук, доцент Жеро Н.І., асистенти Дячук Е.Й., Глеба Л.А, Пруц Г.Ч.