В Ужгороді та Мукачеві будівельні роботи скоротилися на 40,1–43,9%

Як повідомила начальник відділу статистики будівництва та інвестицій ГУС Оксана Кардаш, будівельними організаціями за січень-березень п.р. виконано робіт на суму 30,5 млн.грн., що у порівнянних цінах становить 52,9% до обсягів будівництва відповідного періоду попереднього року.
На загальну тенденцію у будівництві у звітному періоді найбільше вплинула діяльність підприємств, що займаються будівництвом будівель та споруд (частка яких у загальному обсязі становить 84,4%). Серед них значно скоротили обсяги робіт підприємства що здійснювали будівництво магістральних трубопроводів, ліній зв’язку та енергопостачання (на 70,4%) та будівель (на 41,2%). Будівництво доріг в області скорочено наполовину.
За звітний період скорочено будівництво в усіх районах та містах, крім Берегівського та Іршавського, де обсяги зросли за рахунок будівництва житлових будівель.
Будівельні підприємства міст Ужгород та Мукачево, якими виконано 70,2% загальнообласного обсягу, скоротили будівництво на 40,1–43,9%, що пов’язано із скороченням обсягів на будівництві житла, торговельних комплексів, об’єктів соціально-побутового призначення.
Із 200 великих, середніх та вагомих за обсягами малих будівельних підприємств, діяльність яких обліковується щомісячно у звітному періоді не працювало 105 або майже кожне друге підприємство, найбільше таких підприємств у містах Берегово, Мукачево, Хуст, Мукачівському, Перечинському та Рахівському районах. У Великоберезнянському та  Воловецькому районах не працювало жодне будівельне підприємство.