В Ужгороді вітали ветеранів з нагоди 65-річниці Великої Перемоги

У неділю, 18 квітня, в Ужгороді, поблизу 16-поверхівки відбувся захід із вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни. Ініціатором даного заходу є КП ЖРЕР №5, який приурочив дане дійство до 65 річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. 

КП ЖРЕР №5 вже має гарну багаторічну традицію проводити подібні заходи. За словами директора підприємства Анатолія Ковальського, цього річ трохи було змінено формат проведення заходів напередодні 9 травня: «Минулого року до нашого КП було приєднана частину мікрорайону КП ЖРЕР №6, а відтак частина проспекту Свободи, і зокрема, 16-поверхівка, входять до відання нашого комунального підприємства. Тому ми прийняли рішення цього року провести вшанування ветеранів та дітей війни у два етапи: спершу тут, на пр. Свободи, а на початку травня плануємо провести подібну акцію на вул. 8 Березня, де воно традиційно проходить вже багато років».
У своєму вітальному слові Анатолій Ковальський наголосив на визначальній ролі ветеранів Великої Вітчизняної війни в історії України. Для більшості з них наше сьогодення також не є легким, і саме через це молоде покоління не має право забувати про подвиг ветеранів, згадувати частіше про їх складний шлях і дякувати за той подарунок, що вони зробили 65 років тому.
Анатолій Ковальський передав ветеранам вітання та слова вдячності за їх величезний внесок у перемогу та наше сьогодення від міського голови м. Ужгород Сергія Ратушняка.
Цього року на території мікрорайону КП ЖРЕР №5 розпочали свою роботу відділення «А-Банку». Ця банківська установа і допомогла комунальному підприємству провести свято.
Керівник Закарпатського відділення «А-Банку» Інна Конар пояснила, що керована нею установа намагається всіляко підтримувати як ветеранів війни так і інші верстви населення, що потребують додаткової турботи та допомоги. Звертаючись до ветеранів пані Інна подякувала їм за можливість вільно жити і виховувати дітей у наш час та побажала міцного здоров’я та довголіття.
До ветеранів з привітаннями та словами вдячності звернулися заступник міського голови Федір Апшай, депутат міської ради Юрій Бєляков, приватний нотаріус Олександр Парамонов.
Ветеран Великої Вітчизняної війни Яків Бутяга з болем у серці читав присутнім вірші про війну, згадував про свої молоді роки на Полтавщині, розповів про страшні, нелюдські дії фашистів по відношенню до мирного населення в ті часи.
Вже традиційно перед ветеранами виступив Хор ветеранів м. Ужгорода, художній керівник, Заслужений працівник культури, учасник бойових дій Анатолій Донець. Зі сльозами на очах ветерани слухали фронтові пісні у виконанні хору.
Вихованці студії звукозапису Юрія Штіфеля виконали для ветеранів народні та сучасні пісні.
Анатолій Ковальський та Інна Конар наприкінці свята вручили ветеранам грошові премії та провели символічне випускання голубів у небо. Голуб це символ миру, тож саме вони стали останнім акордом свята, засвідчивши подяку ветеранам за мир в нашій державі, за можливість вільно жити у власній державі.
Вже після офіційної частини, під час невеличкого фуршету ветерани і самі заспівали до болі знайомі пісні, згадували про ті страшні часи, що їм судилося пережити і раділи з того, що молоде покоління пам’ятає про День Перемоги, тож їх подвиг, не буде забутий.
Сlipnews.info