Закарпаття: Румун “нафарширував” свій “Мерседес” контрабандними сигаретами

Як повідомив прес-секретар начальника Мукачівського прикордонного загону майор Едуард Стеблюк, вчора, 19 квітня, о 23 годині 45 хвилин в міжнародному пункті пропуску Солотвино” в напрямку “вибуття” з України в республіку Румунія прибув 33-річний громадянин Румунії на легковому автомобілі “MERSEDES-BENZ E 200і”, прикордонним нарядом з огляду транспортних засобів та інспектором митної служби, було виявлено не пред’явлення до митного контролю та не заявлені при усному опитуванні, сигарети:-“VICEROY red” вічизняного виробництва в твердій упаковці  з фільтром акцизною маркою України 105 пачок, на суму – 577,50 грн.
-“VICEROY blue” вітчизняного виробництва в твердій упаковці  з фільтром акцизною маркою України 40 пачок, на суму – 220 грн.

Сховані  сигарети знаходилися під декоративною обшивкою даху автомобіля. Доступ до прихованих цигарок став можливий після відкриття декоративної  кришки люка та часткового зняття обшивки даху.
У зв’язку з тим, що громадянин Румунії   намагався незаконно вивезти контрабандний товар,використовуючи конструктивн  особливості  транспортного засобу, легковий автомобіль марки “MERSEDES-BENZ E 2001”  було вилучено разом  з сигаретами.
Затриманий легковий автомобіль  2002 року випуску був оцінений на суму в 181 тисяча 722грн.
Загальна вартість затриманої контрабанди склала 182519, гривень.