Ветерани Великої Вітчизняної війни вчать нас любити Батьківщину

Кожна ювілейна дата викликає інтерес до тієї чи іншої події. Чимало таких дарує нам весна. Та найбільш хвилюючою є День Великої Перемоги. Символами безсмертя здіймаються у височінь над Карпатами обеліски.
Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю бійців, які навічно залишилися на наших гірських схилах і рівнинах. І ніколи й нікому не применшити їх подвигу в ім’я того, щоб ми жили і трудились під мирним небом. Кожен рік віддаляє нас від тієї переможної весни 1945 року. Живою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя і здоров’я відстояв світ від фашистського панування.
Колектив учнів 5-Б класу Колочавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 також вносить свій скромний вклад у відзначення 65-річчя Великої Перемоги. Наш клас закріплений за територією пам’ятника воїнам-односельчанам. Разом з класним керівником М.Д. Глебою учні займаються благоустроєм території, з ініціативи свого наставника відвідують ветеранів Великої Вітчизняної війни вдома. Їх, на жаль, залишилось тільки чотири — Іван Олексійович Беля, Андрій Михайлович Беца, Іван Олексійович Гавріль та Юрій Михайлович Ковач. Такі зустрічі вже з немолодими людьми, які свого часу пройшли фронтовими дорогами, вчать нас почуттям патріотизму, любові до рідного краю, Батьківщини, поваги і шани до старшого покоління.
Владислава ДЕРБАК,учениця 5-Б класу Колочавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, “Верховина”