Закарпаття: Крайова організація УНП проти відкриття в Ужгороді філії Російського державного торговельно-економічного університету

“Давши згоду на відкриття філій Російського державного торговельно-економічного університету в Ужгороді, Луганську, Миколаєві та Сімферополі, нова влада створить несприятливі умови для розвитку української мови, поширить сепаратистські настрої та загострить міжнаціональні взаємовідносини”, – стверджує Голова Закарпатської обласної організації Української Народної Партії Іван Габор.
На думку, Івана Габора, “у такий спосіб, робиться спроба надати особливі преференції російській мові, яка сьогодні де-факто панує в Луганську, Миколаєві та Сімферополі в усіх сферах життя. Водночас до крайньої межі звужується сфера функціонування української мови.
“Цікаво, чому ж ці філії хочуть відкрити саме в тих регіонах, де наявні сепаратистські тенденції, адже це може створити напругу в регіоні та активізувати русинський рух”, – риторично цікавиться представник УНП.
“Цей факт вкотре засвідчує, що антиукраїнські сили в Україні не сплять і постійно здійснюють підривну діяльність у стратегічно важливих регіонах. Тому не допустимо, аби це було реалізовано в місті Ужгороді, тим паче, що тут успішно функціонує  кузня кадрів економічного профілю Ужгородського національного університету”, – сказав він.
Зважаючи на це, Закарпатська обласна організація УНП звернеться до Міністерства освіти і науки України з вимогою утриматись від надання згоди на відкриття філії Російського державного торговельно-економічного університету в місті Ужгороді, адже це наступ на українську освіту.
Прес-служба УНП