Представниця закарпатського Мукачева взяла участь у міжнародному соціолінгвістичному семінарі у Львові

Минулого тижня у Львівському національному університеті ім. І.Франка відбувся VII Всеукраїнський соціолінгвістичний семінар. Окрім українських філологів у ньому взяли участь і представники Європейського союзу.
Обговорювались проблеми мовної ситуації та мовної політики в Україні. Вищі навчальні заклади Закарпаття представляла завідувач кафедри іноземних мов, кандидат філологічних наук, доцент Мукачівського держуніверситету Інгрід Туріс.
У своїй доповіді на семінарі мукачівський науковець говорила про німецькі запозичення в угорських говірках Закарпаття, соціолінгвістичний та лексичний аспекти. Щодо особливостей регіональної соціолінгвістичної діалектології, то одним із об’єктів досліджень в Закарпатті став білінгвізм (двомовність), притаманний багатьом краянам, які володіють як рідною, державною, так і багатьма іншими мовами.
Представниця ЄС, науковець університету Фрайбурга (Німеччина) Юліане Бестерс-Дільгер запропонувала провести на початку осені цього року наступний соціолінгвістичний семінар в Мукачеві.
Мукачівська ратуша