Ужгородські дзюдоїсти й самбісти привезли з європейських турнірів шість медалей

17-19 квітня в Будапешті відбувся 23-й міжнародний турнір із дзюдо. За медалі змагалися 1200 учасників із 18 країн. Участь у цих представницьких змаганнях взяли й ужгородці, які вибороли там три золоті і три бронзові медалі.

Серед хлопців 10—13 років у ваговій категорії 30 кг переміг Льова Смагін. У категорії 33 кг переміг Мартін Рошко. Влад Столярчук (54 кг) і Крістіан Бадзо (60 кг) стали бронзовими призерми. Серед хлопців 15—17 років перше місце здобув Олександр Черняк (90 кг). Олександр має хороші шанси аби в травні взяти участь у Кубку Європи, а в січні наступного року і в чемпіонаті Європи, але спочатку спортсмену треба добре виступити в чемпіонаті України, що відбудеться у листопаді. У категорії 100 кг ще одну “бронзу” здобув член збірної України 23-річний Юрій Ігнатко. По ходу бою Юрій отримав кілька травм, але вистояв і довів поєдинок до перемоги.
Вдало для ужгородців закінчився й чемпіонат Європи з самбо, що проходив у Греції. Член збірної України Влад Діброва вдруге виборов бронзу чемпіонату. Здобути медаль Владу не завадила навіть травма коліна. Тепер збірник готуватиметься до чемпіонату світу, який пройде восени в Іспанії.
Батьки спортсменів висловлюють вдячність обласній федерації самбо та дзюдо, а також тренерам Віктору Калініну, Андрію Шергію, Дмитру Смагіну, Юрію Кулішу та Володимиру Капустею.
ClipNews.Info