Закарпаття: ДАІ проводить на дорогах краю операцію “Форсаж”

Як повідомила керівник служби з громадськістю ВДАІ ГУМВС України в Закарпатській області Анна Трофімчук, до ДАІ надходять звернення від учасників дорожнього руху та громадян щодо порушень Правил дорожнього руху з боку водіїв транспортних засобів, які переобладнані з метою отримання максимальних динамічних характеристик…
Тобто: форсування двигунів, встановлення двигунів не передбачених конструкцією для даної моделі, встановлення прямоточних глушників тощо. Водії таких транспортних засобів у вечірній та нічний час проводять несанкціоновані змагання (гонки), що нерідко призводить до трагедій.
Як приклад, 10 квітня 2010 року близько 18 години у місті Києві на проспекті Перемоги внаслідок проведення несанкціонованої гонки легкових автомобілів сталася дорожньо-транспортна пригода внаслідок якої одна особа загинула та ще восьмеро травмовано.
З метою профілактики подібних ситуацій Державтоінспекцією Закарпаття проводиться цільова операція під умовною назвою “Форсаж”. В ході операції перевіряються як учасники дорожнього руху на факти незаконного переобладнання транспортних засобів, так і установи автосервісів, гаражних кооперативів, автостоянок, що без відповідних дозвільних документів здійснюють роботи пов’язані зі зміною конструкції автомототранспорту.
До уваги власників автомототранспорту! На території Закарпатської області на даний момент не має організацій, які мають право здійснюють роботи пов’язані зі зміною конструкції автомототранспорту у плані форсування двигунів, встановлення двигунів не передбачених конструкцією для даної моделі та встановлення прямоточних глушників, а отже кожна така реконструкція буде незаконною.
Державтоінспекція Закарпатської області, для уникнення в подальшому непорозумінь, просить автовласників перед проведенням будь-яких робіт зі своїм транспортним засобом цікавитися законністю таких дій.
Тетяна Горянка, Вікторія Попович