Закарпаття: Мукачівський міський центр зайнятості провів семінар для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Як повідомила провідний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Мукачівського міського центру зайнятості Іванна Печкевич, 20 квітня у Мукачівському МЦЗ пройшов семінар для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які цього року є випускниками мукачівських загальноосвітніх шкіл на тему: „Твоя майбутня професія”.
У заході взяли участь начальник кримінальної міліції у справах дітей Василь Соскіда, начальник відділу у справах дітей Мукачівського міськвиконкому Ольга Степанова та спеціаліст управління освіти  Мукачівського міськвиконкому Тетяна Куцик.
Начальник  відділу активної підтримки міського центру зайнятості Надія Гуменюк  розповіла присутнім про стан ринку праці у місті Мукачеві та потребу в працівниках, про умови вступу до вищих і професійно-технічних навчальних закладів,  роз’яснила  про пільги, які мають діти-сироти,  навчаючись  і здобуваючи свою майбутню професію у навчальних закладах.
Учні ознайомились із папками описів професій та оглянули куточок з інформаційними матеріалами навчальних закладів. Для правильного вибору професії кваліфіковані фахівці  центру зайнятості провели з випускниками професійну консультацію з використанням  психодіагностичних методик.
Спеціаліст центру зайнятості Іванна Печкевич провела анкетування та діагностичну методику  для оцінки нахилів  учнів у різних сферах діяльності, таких як: сфера мистецтва, технічна сфера, сфера роботи з людьми, сфера розумової праці, сфера фізичної праці, сфера матеріальних інтересів.
Сподіваємося, що даний  захід не пройшов марно і допоміг учням у виборі їх майбутньої професії.