На Рахівщині та Ужгородщині розчищено 10 джерел, упорядковано 15 та ліквідовано 223 несанкціоновані сміттєзвалища

На виконання окремого доручення Мінприроди України від 02.03.2010р. №108-од «Про “День довкілля», наказу Мінприроди України від 31.03.2010р. №147 «Щодо проведення «Дня довкілля» та всеукраїнської акції із благоустрою «За чисте довкілля» розпорядження голови Закарпатської ОДА від 05.02.2010р. №36 “Про благоустрій населених пунктів та встановлення єдиного санітарного дня з очищення території області” Державна екологічна інспекція в Закарпатській області провела ряд природоохоронних заходів.
З метою залучення більшої кількості громадян до проведення заходів до Дня довкілля та благоустрою й озеленення через ЗМІ Інспекція звернувся до керівників установ, організацій, підприємств та всіх небайдужих громадян із закликом навести разом порядок на території Закарпаття та не зупинятись на зробленому, а продовжити такі роботи й надалі.
В рамках відзначення Дня довкілля-2010 колектив Інспекції провів упорядкування, прибирання та озеленення територій розташування приміщень Інспекції, в тому числі й митних постів за місцем розташування відділів екологічного контролю та радіаційної безпеки на державному кордоні. Крім того, спільно з колективами ДП “Ужгородське ЛГ” та ДП “Рахівське ЛДГ” проведено роботи по висаджуванню 1200 лісових культур (сосен) на території Зоологічного заказника загальнодержавного значення “Добронський” та на території Рахівського лісництва.
До проведення в області заходів з озеленення та благоустрою власних та прилеглих територій активно долучилися заклади освіти, культури та спорту, охорони здоров’я, торгівлі, комунальні підприємства, будівельні організації, промислові, транспортні та інші підприємства. Було очищено 21,05 км прибережних смуг, розчищено  та упорядковано 10 джерел, упорядковано 15 сміттєзвалищ та ліквідовано 223 несанкціоновані сміттєзвалища.
Вагомий вклад внесено співробітниками Ужанського НПП, НПП “Сине вир” та Карпатського біосферного заповідника. Зокрема, проведено роботи по створенню нових насаджень на загальній площі 94,2 га. При цьому висаджено 174680 дерев та 525 кущів, розбито нових газонів і квітників на площі 0,235 га. Крім того, ліквідовано 49 стихійних сміттєзвалищ, упорядковано 15, очищено від сміття береги річок протяжністю 49,3 км, розчищено 63 джерела.
Державна екологічна інспекція в Закарпатській області