Закарпаття: Вулиця села Чинадієво названа на честь капітана київського “Динамо” Василя Турянчика

Свій 75-річний ювілей заслужений майстер спорту, багаторічний капітан київського «Динамо», неодноразовий чемпіон СРСР, володар двох Кубків СРСР Василь Турянчик відзначав на ужгородському стадіоні «Авангард» – найбільшій футбольній арені Закарпаття. У гості до ювіляра прийшли знані в краї люди, колишні динамівці, ветерани закарпатського футболу.
Голова обласної держадміністрації Олександр Ледила вручив Василю Юрійовичу Почесний знак «За розвиток регіону», а міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл і його заступник Михайло Лабош – Почесну грамоту Мукачівського міської ради та іменну футболку динамівських кольорів з цифрою «75». Золтан Золтанович повідомив також, що на наступній сесії Мукачівської міської ради за поданням Ради Почесних громадян Мукачева Василя Турянчика буде затверджено Почесним громадянином Мукачева.  А потім були вітання від Федерації футболу України, Професійної футбольної ліги, від товариша по команді знаменитого Андрія Біби, який відзначив, що київське «Динамо» тих чемпіонських років без закарпатських футболістів і не «Динамо», й шкода, що сьогодні цю прекрасну традицію – делегувати своїх юнаків до кращої команди України втрачено, але є надія. З подарунком до ювіляра приїхав і голова Чинадіївської селищної ради Іван Мошак, котрий відзначив, що вулицю біля селищного стадіону названо іменем Василя Турянчика.
А потім на поле вийшли збірні команди ветеранів футболу Ужгорода і Мукачева. Перед цим Державний прапор України підняли сам ювіляр і капітани команд Ужгорода – голова Конституційного суду України Андрій Стрижак і Мукачева – голова обласної Федерації футболу Михайло Ланьо. До речі, в складі команди ветеранів обласного центру виступав і народний депутат України Сергій Мошак. Рахунок у першому таймі відкрив мукачівець Олександр Ремез. Воротар ужгородців Андрій Стрижак був безсилий проти його влучного удару. Але невдовзі 10-й номер господарів Олександр Ледида зрівняв рахунок (1:1). З тим і пішли на перерву.
У другому таймі на полі господарювали мукачівці. На 51-й хвилині гарний гол забив Михайло Ланьо. А під завісу матчу своїх дублем поставив переможну крапку Олександр Ремез – 1:3. Зауважимо, що під оплески численних присутніх на заміну в складі ужгородської команди під номером «6» виходив і бойовий капітан Василь Турянчик. І аплодував йому також Почесний громадянин Мукачева, палкий уболівальник футболу Апекс Ровт.
Мукачівська ратуша