ШАХИ. Чемпіон Закарпаття 2010 року з шахів отримав 3 тис. грн. призових

Вперше в історії не тільки шахів, але і всіх, гадається, видів спорту на рівні області призовий фонд переможцям та призерам складав таки досить солідну суму. Зрештою, не тільки кращим, але і всім учасникам.
Так, зокрема, переможець окрім золотої медалі, Диплома чемпіона Закарпаття-2010 отримував ще й 3 тисячі гривень. Спонсором чемпіонату виступив шаховий меценат, колишній мукачівець, а сьогодні успішний німецький бізнесмен Йожеф Реш.
Тому боротьба за звання чемпіона Закарпаття-2010 року була надзвичайно напружена. Тим більше, організатори відмовилися від швейцарської системи і вирішили проводити чемпіонат за круговою. А це непередбачуваність результатів. Що говорити: серед більш як 50 учасників до фіналу на потрапили майстер ФІДЕ і чинний чемпіон Закарпаття.
А загалом на старт вийшло понад  п’ятдесят шахістів краю. До фіналу пробилися десять найкращих. Впевнену і цілком заслужену перемогу з високим результатом здобув 36-річний кандидат в майстри спорту з Ужгорода Семен Найгебавер. Він не тільки пройшов без поразок складну турнірну дистанцію, але й зумів випередити на цілих 1,5 очка срібного призера, свого земляка Василя Грабара. До речі, 10-річний син чемпіона Мартін також вийшов до фіналу і здобув одну перемогу при 4 нічиїх. Приємною несподіванкою стала «бронза» 14-річного кандидата в майстри спорту мукачівця Владислава Тіби (5,5 очка). На недавньому чемпіонаті України серед юнаків до 14 років він також посів третє місце і ось новий злет, але вже на дорослих змаганнях. Родзинкою чемпіонату стала участь у ньому 10-разової чемпіонки області ужгородки Ольги Юшко, яка поділила разом з мукачівцем Василем Гуйваном 4-5 місця.
Нагороди переможцям та призерам вручали голова обласної шахової федерації Олександр Галай та начальник відділу молоді і спорту Мукачівського міськвиконкому Володимир Улиганець.
“Мукачівська ратуша”