Військові частини Ужгорода вперше подались за кадрами на Ярмарок вакансій

В Ужгороді на 373 вільні робочі місця претендують близько 700 офіційно зареєстрованих безробітних. Близько 80% вакансій, що пропонує Ужгородський міський центр зайнятості – робітничі, решта 20% – для людей з вищою освітою. Такі дані навів на щорічному Ярмарку вакансій, що відбувся в Ужгороді, директор міського центру зайнятості Сергій Олексіюк.
«Безробітних цього року зареєстровано набагато менше, ніж торік, – розповів кореспонденту ZAXID.NET Сергій Олексіюк, – хоча практично безробітних більше. Майже 60% від зареєстрованих – люди до 35 років. Із пропонованих вакансій тільки 64 вакансії з мінімальною заробітною платою. Решта – на рівні прожиткового мінімуму до середньої зарплати в галузях економіки краю –1,5 тис. грн».
Подібні ярмарки Ужгородський міський центр зайнятості проводить двічі на рік, майже щотижня організовуються менші акції безпосередньо на підприємствах. Вперше цього разу у ярмарку серед інших підприємств брав участь і 159 територіальний центр комплектування військовослужбовцями за контрактом. Тут шукають молодих людей віком від 18 до 40 років. На Закарпатті військові частини пропонують понад 200 вакансій, по Україні – понад 3000 вакансій.
У заході взяли участь 17 підприємств області, 9 навчальних закладів, інші організації. На Ярмарку відвідувачі могли отримати інформацію про професії, актуальні на сьогодні в краї, про рівень заробітної плати, умови праці на окремих підприємствах та у галузях. А також проконсультуватися у фахівців Центру зайнятості щодо можливості підвищення кваліфікації та перепідготовки тощо. За словами Сергія Олексіюка, якщо безробітним не займатися, практично через півроку багато кваліфікованих фахівців втрачають кваліфікацію і звикаються з «безробітним» станом.
Zaxid.net