Закарпаття: Чопські митники вилучили 9 кг коштовностей на 1,2 млн.грн.

Під час здійснення митного контролю легкового автомобіля «Фольксваген Пасат»  інспектори митного поста «Тиса» Чопської митниці виявили кілька сотень ювелірних виробів. Загальна вага сережок, каблучок, браслетів і ланцюжків складає 9 кілограмів, а вартість за попередньою оцінкою –  1,2 млн. грн.
Як підставу для ввезення до України цінного вантажу його власник, громадянин однієї з європейських країн,  подав документи, згідно яких  він переміщував через  кордон ювелірні вироби вартістю 37 тис. євро. Відправником товару виступила європейська фірма, а отримувачем – вітчизняне товариство з обмеженою відповідальністю.
Під час проведення митного контролю товару інспектори митниці встановили, що вартість цінного краму занижена щонайменше в чотири рази. А відтак у разі ввезення коштовностей до України бюджет держави  недоотримав би 300 тисяч гривень платежів. Також було встановлено, що ювелірні вироби  на адресу вказаної української фірми неодноразово ввозилися до України за заниженою вартістю через інші пункти пропуску.
По даному факту складено протокол про порушення митних правил. Ювелірні вироби вилучено, проводиться дослідча перевірка.
Державна митна служба України