Закарпаття: Христина Товт із села Руська Долина лікує лимонним соком і травами

61-річна Христина Товт із села Руська Долина Виноградівського району Закарпаття виводить дрібне каміння із жовчного міхура. Для цього використовує лимонний сік та олію. Каже, робити процедуру потрібно до сьомої-восьмої ранку. Як пізніше – ефекту не буде. Перед тим не можна нічого їсти й пити. Зашкодить навіть жувальна гумка.
О сьомій ранку до цілительки приїздить Ганна Руснак, 50 років, із Ужгорода. Скаржиться на поколювання справа в животі, підребер’ї, сухість у горлі. Товт каже, пацієнтку турбує жовч. Вичавлює в миску шість великих лимонів. 150 мг соку зливає у склянку, половину дає випити хворій. Після цього наливає їй 200 г суміші відвару з трав та 10 видів жовчогінних рослинних олій. Детальний рецепт напою тримає у таємниці. Каже лише, що зілля привозять на замовлення з Росії.
Після трав’яного відвару Ганна Руснак випиває решту лимонного соку. Лягає на правий бік. Цілителька вкриває її товстою ковдрою. Під печінку кладе теплу грілку. Лежати так потрібно 3 год.
— Жовчне каміння почне виходити з калом через 10–15 хвилин, — пояснює Христина Товт. — Від лимонного соку, трав і грілки жовчні протоки розширилися, а каміння розм’якло. Навіть якщо протоки викривлені, каміння по них вийде без проблем. Щоб не зашкодити печінці, в перший день після процедури не можна їсти. Раджу пити лише теплий кефір, по 3–4 літри. Що більше, то краще. Кефір має бути знежирений, аби не навантажувати організм. Наступні чотири дні дієта має бути дуже сувора. Фрукти, варені рис, гречка, картопля. Ніякого алкоголю, капусти, кави, квасолі, смаженини. Не можна також підносити важкого, щоб не зрушити печінки.
До багатьох ліків із трав цілителька додає натуральний мед, медичний спирт або коньяк, борсуковий жир. Радить їсти багато червоного буряка. Він запобігає утворенню каміння в нирках, жовчному міхурі та печінці.
Христина Товт лікує народними методами 35 років.
Сніжана Русин, Gazeta.ua