Закарпаття: Міні-ярмарок вакансій відбувся на Мукачівській трикотажній фабриці “Мрія”

Державна служба зайнятості, виконуючи на ринку праці посередницькі функції, допомагає громадянам віднайти потрібного роботодавця, а значить і робоче місце, а працедавцям – кваліфіковану робочу силу. Саме з цією метою 22 квітня 2010 року спеціалістами Мукачівського міського центру зайнятості спільно з представниками ВАТ “Мукачівська трикотажна фабрика “Мрія” було проведено міні-ярмарок вакансій за професією “швачка”. 
Як повідомила головний спеціаліст Мукачівського міського центру зайнятості Маріанна Булеца, на ринку праці міста дана професія користується найбільшим попитом, але є найменш популярною серед населення. Тому першочерговим завданням організаторів міні-ярмарку було підвищення її престижу серед безробітних. У заході взяли участь 19 безробітних жінок.
Відкрила міні-ярмарок вакансій начальник відділу взаємодії з роботодавцями Мукачівського МЦЗ Валентина Гісем. Вона ознайомила учасників з ситуацією на ринку праці міста, рівнем попиту на цю професію, вимогами професії до робітника, розповіла про можливості її освоєння за сприяння служби зайнятості та працевлаштування на підприємствах міста.
Керівник відділу персоналу ВАТ МТФ „Мрія” Вікторія Мотринець провела презентацію підприємства, наявність вільних вакантних місць, ознайомила з умовами праці, рівнем заробітної плати, а також розповіла про переваги їх фабрики перед іншими – оновлену матеріально-технічну базу, санітарно-гігієнічні умови та безпеку праці, рівень заробітної плати, можливості професійного росту.
Менеджер відділу персоналу Марина Симодейко надала інформацію про додаткові соціальні виплати працівникам, можливості надання додаткових оплачуваних відпусток (батькові при народженні дитини, батькам при проводах на військову службу дітей), про профілактику вірусних захворювань і проведення антигрипової вакцинації всіх працівників за рахунок підприємства.
Для того, щоб учасники заходу могли не тільки почути, а й на власні очі побачити роботу швачки, всіх учасників було запрошено відвідати фабрику й переконатись у її перевагах перед іншими підприємствами легкої промисловості міста та отримати можливість безпосередньо поспілкуватись з працівниками і почути їх думку про цю професію та фабрику.
Представники центру зайнятості М. Булеца, О.Шкріба, Н.Гуменюк   надали детальну інформацію про організацію професійного навчання безпосередньо на виробництві шляхом стажування та індивідуального навчання працівників.
На закінчення всі учасники мали змогу задати питання, які їх цікавили представникам підприємства та спеціалістам центру зайнятості. 4 особи виявили бажання працевлаштуватися на ВАТ МТФ „Мрію”.