На Закарпатті працівники Чопської митниці виявили незадекларовану іноземну валюту у сумі 12 тис. євро

…На митний пост «Тиса» заїхав легковий автомобіль, пасажири якого у приватних справах прямували за кордон. Для проходження митних процедур водій обрав смугу спрощеного митного контролю – «зелений коридор». Під час здійснення перевірки працівники митниці виявили незадекларовану іноземну валюту, яка була схована за підкладкою сумки, що належала пасажирці авто, громадянці України.

Виявлена валюта за курсом НБУ складає майже 127 тис. грн. Жінка не заявила про наявну у неї валюту у митний декларації та не повідомила про неї під час усного опитування. Нагадаємо, що «зелений коридор» передбачає відсутність у громадян товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню, а також наявність валюти, що у сумі не перевищує 10 тис. євро (або еквівалент цієї суми в іншій валюті). Таким чином жінка вчинила одразу два правопорушення: порушення порядку проходження контролю у зонах спрощеного митного контролю та переміщення товарів з приховуванням.
Митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками статей 339 та 352 Митного кодексу України. Валюту вилучено.
Держмитслужба України