У неділю в Ужгороді вперше відбувся “Сакура-пленер”

Ідея проведення акції належить Девелоперській компанії «СТС», яка спільно із Закарпатською організацією Національної спілки художників України та обласним художнім музеєм ім. Й. Бокшая вирішили не втрачати намарно одну з найцікавіших природних родзинок Ужгорода — цвітіння сакур, а зафіксувати його на полотні.
Мета такого заходу—поєднати одразу дві принади Ужгорода: прекрасний момент цвітіння сакур та процес творчості цілої плеяди відомих художників закарпатської школи живопису. 25 іменитих та 15 молодих митців упродовж кількох годин перетворили обласний центр на творчу майстерню — на центральних вулицях Довженка, Ф.Ракоці ІІ, Бращайків, Уральській, Крилова, Мендєлєєва, Ломоносова та Боженка митці прагнули відобразити на полотнах цвітіння японських вишень. Перехожі мали змогу зазирнути у процес створення картин, а діти навіть долучитися до роботи окремих художників.
Вже пообіді охочі могли придбати вподобану картину: у дворику Закарпатського обласного  художнього музею ім.Бокшая відбулась виставка-ярмарок понад 40 «свіжо створених» робіт. На виставці-продажу реалізували понад 20 картин. Найбільшою популярність користувалися полотна художників Олени Кондратюк, Тараса Усика, Бориса Кузьми та Василя Свалявчика — бажаючих придбати квітучі сакури у виконанні цих митців було більш, ніж по чотири покупці на кожного. Варто додати що картини відомих закарпатських художників продавались по 200 у.о., студентські роботи—по 100 у.о. Отримані кошти організатори вирішили направити на видання повнокольорової книги про художників Закарпаття, останнє видання про митців області вийшло понад 10 років тому.
«Сакура-пленер» має на меті популяризувати закарпатську школу живопису, внести вклад у культурний розвиток міста, урізноманітнити суспільне життя ужгородців та вкотре продемонструвати туристичні принади Ужгорода.