Закарпатка вдало виступила у відкритому чемпіонаті Португалії зі спортивного орієнтування на велосипедах

У містечку Карангуейра, що знаходиться неподалік атлантичного побережжя Португалії, пройшов відкритий національний чемпіонат з MTBO – спортивного орієнтування на велосипедах.
Серед 328 учасників були і представники найсильніших європейських збірних – команд  Данії, Росії, Фінляндії, Франції, а також з Італії, Канади і, єдина, українка – колишня мукачівка Анна Телякевич, що зараз тренується в одному з найкращих клубів Данії “Фарумі”.
На 23-кілометровій трасі, що проходила через 12 контрольних пунктів (набір висоти 600 метрів),  наша землячка фінішувала з п’ятим часом, лише двома секундами поступившись чотириразовій чемпіонці світу росіянці Ксенії Черних. А перші два місця посіли фінки: дворазова чемпіонка Європи Інгрід Стенгард та Маріка Хара – минулорічна чемпіонка світу, бронзову медаль виборола не менш титулована Надія Мікрюкова з Росії.
У змаганнях чоловіків на 30-кілометровій дистанції переміг Міка Тервала – 42-річний ветеран фінської збірної, у колекції якого є 15 медалей з чемпіонатів світу та Європи!
І наступного дня на 15-кілометровій трасі Анна Телякевич показала достойний, 6-й, результат, пропустивши поперед себе лиш більш досвідчених суперниць: Черних, Стенгард, Хару, Мікрюкову та датчанку Лісбугд.
Першим серед чоловіків у цьому виді програми, несподівано для багатьох, фінішував лідер португальської збірної Даніел Маркес – головна надія хазяїв на успіх у Чемпіонаті світу, що проходитиме на півночі країни в липні цього року.
Олександр Цепурдей, “Закарпаття online”