Закарпатські митники виявили кілька випадків порушень переміщення “транзитних” автомобілів

Одразу кілька випадків порушень зобов’язання про транзит виявили працівники Ужгородської митниці за останні дні.
Перший випадок порушення був викритий завдяки спільній операції працівників Служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Ужгородської митниці та співробітників ДАЇ у с. Малий Березний. В результаті проведеної операції був затриманий громадянин України, що керував автівкою, яка знаходилась під митним контролем. Легковий автомобіль «Субару» був ввезений на митну територію України з метою транзиту. Взяте на себе зобов’язання, вивезти автомобіль за межі митної території України у встановлений митним органом строк, власник авто не виконав. Він пояснив, що автомобіль знаходився у ремонті, проте жодних дій для продовження терміну транзиту чоловік також не здійснив. За даним фактом митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками статей 336 та 349 Митного кодексу України. Автомобіль вартістю 56 тис. грн. вилучено.
Ще два аналогічних випадки трапились на митному посту «Ужгород». Двоє громадян України прямували до Словаччини у приватних правах на власних автомобілях. Під час здійснення митного контролю ужгородські митники встановили, що обидві автівки були ввезені на митну територію України і на даний час повинні були б бути вивезені за її межі. Власники автомобілів як і в першому випадку не виконали даних зобов’язань. До митниці із заявою про продовження терміну транзиту жодний з чоловіків не звертався. Своїми діями власники автомобілів вчинили правопорушення, передбачені статтею 349 Митного кодексу України.
Митники склали два протоколи про порушення митних правил. Легкові автомобілі «Форд» та «Мерседес» загальною вартістю 186,5 тис. грн. вилучено.
Держмитслужба України