Закарпаття: У торговельній мережі краю зняті з реалізації 46,7% кондитерських виробів

За звітний період перевірено 0,3 тн.кондитерських виробів,з яких забраковано 0,14 тн., що становить 46,7%. Основними причинами забраковки та зняття з реалізації кондитерських виробів були відсутність доступної, достовірної інформації, прострочений термін придатності, відсутність маркування.
Так,через відсутність доступної інформації,а саме дати виготовлення було знято з реалізації сушку “Малютка” ванільна вагову виробника ПП “Олександр і К” (м.Вінниця) у магазині ПП Беца М.В. (м.Перечин).
Через прострочений термін придатності до споживання було знято з реалізації два найменування кондитерських виробів у супермаркеті “Вопак” ТзОВ “Пакко холдинг” (м.Берегово), три найменування кондитерських виробів у супермаркеті Ужгородської філії ТзОВ “Сільпо-55” (м.Ужгород).
По причині відсутності маркування було забраковано та знято з реалізації 9 кг. кондитерських виробів у супермаркеті Ужгородської філії ТзОВ “Сільпо-55” (м.Ужгород), 6 кг. тортів в асортименті. . ПП Ковчар В.Е. (м.Ужгород) у магазині ПП “Борислав-2001” (м.Ужгород)
За звітний період перевірено 0,34 тн.цукру-піску,з якого забраковано та знято з реалізації 0,1 тн.,що становить 29,4%.
Основними причинами зняття з реалізації цукру-піску були відсутність доступної інформації та відсутність маркування.
Так, через відсутність маркування у магазині ПП Рущак П.Ю. (м.Виноградів) було забраковано 20 кг. цукру-піску невідомого виробника.
Через відсутність доступної інформації а саме дати виготовлення знімався з реалізації цукор-пісок виробника ПП Мельничук М.І. (м.Чернівці), у магазині ПП Курагіна О.М. (м.Чоп, Ужгородський район).
Через відсутність інформації на державній мові у магазині ПП МЕлай І.В. (м.Берегово) було знято з реалізації цукор-пісок виробництва Угорщина, повідомили в управлінні у справах захисту прав споживачів у Закарпатській області.
Ужгород.net