В Ужгороді Андрій Курков презентує студентам “Щоденник біженця”

29 квітня у конференц-залі Закарпатського державного університету (Ужгород) відбудеться зустріч з відомим українським письменником Андрієм Курковим та презентація впорядкованого ним збірника сучасної прози Закарпаття “Щоденник біженця”.  Початок о 13:30, запрошуються всі бажаючі!

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

Андрій Юрійович Курков (23 квітня 1961, Будогощ) — український письменник, журналіст, кіносценарист. Пише російською мовою.
Андрій Курков народився у 1961 у селі Будогощ Ленінградської області. З раннього дитинства живе у Києві. 1983 — Закінчив Київський державний педагогічний інститут іноземних мов. З 1985 по 1987 служив охоронцем в Одеській виправной колоніі № 51.
Закінчив Школу перекладачів японської мови. Працював редактором видавництва «Дніпро», сценаристом на кіностудії О. Довженка, викладав у Белл Колледжі (Кембридж, Англія). З 1988 член англійського ПЕН-клубу. Член Спілки кінематографістів України (з 1993) та Національної спілки письменників (з 1994). З 1998 — Член Європейської кіноакадемії. З 1998 — Постійний член журі премії Європейської кіноакадемії «Фелікс».
Писати почав ще в старших класах.
Нині він є автором 13 романів та 5 книжок для дітей. За його сценаріями поставлено понад 20 художніх і документальних фільмів. Курков — єдиний письменник країн пострадянського простору, чиї книжки потрапили в топ-десятку європейських бестселерів. Його найпопулярніший роман «Пікнік на льоду» було продано в Україні накладом 150 тисяч примірників — більше, ніж будь-яку іншу книжку будь-якого іншого сучасного українського письменника. Книги Куркова перекладені 36 мовами.
Прес-служба ЗакДУ