Закарпатський губернатор хоче повернути довіру народу до правоохоронних органів

У понеділок, 26 квітня, в Ужгороді відбулось розширене засідання колегії прокуратури Закарпатської області. Засідання пройшло за участі голови облдержадміністрації Олександра Ледиди, керівників правоохоронних органів, контрольно-ревізійного управління, податкової міліції. Спільно обговорювали роботу прокуратури у сфері дотримання бюджетного законодавства.
Основну увагу присутні приділили проблемам дотримання бюджетного законодавства органами місцевої влади. Факти свідчать, що часто порушення у вищезгаданій сфері допускають саме чиновники. Так, випадки зловживання службовим становищем та розкрадання бюджетних коштів посадовими особами систематично фіксуються майже в усіх районах краю. Саме на попередження таких випадків та покарання винних мають бути спрямовані спільні зусилля правоохоронних органів, податківців та КРУ, наголосив прокурор Закарпатської області Анатолій Петруня.
У свою чергу, голова обласної адміністрації Олександр Ледида зауважив:
– Президент України Віктор Янукович ставить завдання якомога скоріше повернути довіру людей до влади та силових структур. На кожне звернення до прокуратури повинно бути своєчасне реагування. Необхідно створити якісно новий підхід до роботи. Її результати перебуватимуть на особистому контролі Віктора Януковича.
За результатами засідання колегії будуть розроблені відповідні заходи, і вже у вересні прокурори звітуватимуть про виконану роботу.
Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації