Закарпаття: Владна пані поповнювала свій гаманець “дитячими” грішми

Прокурором Іршавського району порушено кримінальну справу проти головного спеціаліста управління праці та соціального захисту населення Іршавської райдержадміністрації за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення (ст.ст.191 ч.4, 366 ч.2 КК України).
Ця пані вирішила  поповнити свій гаманець так званими „дитячими” грошима. Зловживаючи службовим становищем вона підробила документи про нарахування соціальних виплат при народженні дитини та малозабезпеченим сім’ям на п’ятьох громадян, які права на допомогу не мали. Завдяки цьому, упродовж 2009 року щомісячно, через пластикові картки банківської установи незаконно отримувала кошти, чим спричинила державі збитки на загальну суму понад 86 тис. грн.
Вказану справу наприкінці лютого прокурор направив до Іршавського районного суду. В ході досудового слідства завдані збитки відшкодовані в повному обсязі.
Взагалі, упродовж минулого року за порушення, пов’язані з незаконним отриманням та використанням бюджетних коштів районними управліннями праці та соціального захисту населення міськрайпрокурорами порушено 7 кримінальних справ.
Прес-секретар прокурора області Вікторія ПОПОВИЧ