Юний мукачівець увійшов до п’ятірки кращих дітей-шахістів України

Вже не раз Мукачівський дитячо-юнацький шаховий клуб делегував своїх вихованців на участь у всеукраїнських змаганнях. Ось і на цьогорічному чемпіонаті України серед дітей до 8 років, який проходив в місті Євпаторія з 15 по 22 квітня, місто над Латорицею представляв першорозрядник Олександр Решетар, а допомагав йому в цьому тренер Роберт Орос.
Змагання такого рівня завжди надзвичайно напружені. Маленькі 6-7-річні спортсмени в безкомпромісній боротьбі за шахівницею виявляють між собою найсильнішого. До того ж результати таких турнірів підсумовують тренерську роботу за цілий рік.
На старті чемпіонату Сашко спочатку виграв, потім програв, далі дві партії виграв і знов програв. В результаті після 5 турів опинився трохи вище середини турнірної таблиці, а взагалі учасників було 69. Ну, а далі, чи то тренер позитивно вплинув на Сашка, чи то сам він розсердився на самого себе, а скорше всього з обох причин, але у фінішних чотирьох партіях він впевнено переміг. Остаточний результат – 3-5 місце, за коефіцієнтом п’яте (ще би трошки везіння). І, безумовно, це значний успіх. Вихованці Мукачівської дитячої шахової школи перемагають не тільки в обласних змаганнях, але й у всеукраїнських. А Сашко Решетар разом з тренером вже готуються до наступних турнірів.
18 квітня в Мукачеві закінчився фінал Чемпіонату Закарпатської області серед чоловіків. Більшу частину турніру лідирував ужгородець Семен Найгебавер. В останньому турі в його драматичній партії з Василем Гуйваном (Мукачівський район) вирішувалось, хто стане чемпіоном. Ініціатива в цій грі переходила, то до одного, то до другого. Але більш майстерним все ж виявився Семен Найгебавер. Друге місце зайняв Володимир Рижонков (Ужгород), а бронзову медаль отримав 14-тирічний мукачівець Владислав Тіба. Партії турніру транслювались „наживо” в Інтернеті. Нагороджував переможців голова обласної федерації шахів Олександр Галай, який відмітив високий рівень організації чемпіонату.
Сергій Волков, “Мукачево”