Закарпаття: Тячівський РЦЗ провів професіографічну екскурсію на приватну пекарню

Саме під час навчання в школі юнаки та дівчата обирають професію та майбутню роботу. Молодь, яка ще не закінчила загальноосвітні навчальні заклади, має свої особливі потреби та очікування. Ці молоді люди, як правило, ще ніколи не працювали, не мають досвіду пошуку роботи, а іноді навіть не уявляють свого професійного майбутнього.
У наші дні, коли країна перебуває в ситуації кризового становища, коли економічні негаразди впливають на культурну, освітню та інші сфери життя, багато хто, особливо молодь, звертає свої погляди на престижні та високооплачувані професії. Реалії сьогодення показують, що для того, щоб забезпечити собі безбідне майбутнє, і не поповнювати лави безробітних, потрібно отримувати освіту за професіями та спеціальностями, затребуваними на ринку праці.
Саме для корекції уподобань молоді та з метою орієнтації випускників шкіл на здобуття робітничих професій фахівці Тячівського районного центру зайнятості в смт.Дубове 27 квітня 2010 року провели професіографічну екскурсію на пекарню до приватного підприємця С.М.Вурсти. Керівник підприємства, для якого випікання хліба стало справою життя, розповів молоді про нелегку, але таку потрібну професію пекаря.
У заході взяли участь 50 учнів 9 класів Дубівської ЗОШ І-ІІІ ст. Метою заходу є професійне самовизначення випускників загальноосвітніх шкіл, формування мотивації до  вибору актуальних на ринку праці  професій, зокрема робітничих.
Іван Носа, заступник директора Тячівського районного центру зайнятості